Historie

Arbejdsskadeforeningen blev til på initiativ af Poul Olsen, tidligere afdelingsformand for Malerforbundet i Slagelse.

“Patientforeningen for Arbejdsskadede” (som var foreningens første navn) blev med hjælp fra flere sider startet d. 19. maj 1981.

Udviklingen er gået hurtigt og foreningen har hele tiden prøvet at være lidt på forkant. Den store sag i 1981 var Malersyndromet, som virkelig satte gang i debatten og arbejdsskadesagerne.

Nu drejer det sig om alle typer af arbejdsulykker og erhvervsbetingede lidelser, plus de psykiske lidelser som både kan komme på grund af en ulykke og langsom nedslidning.

I 1984 var Poul Olsen via Arbejdsskadeforeningen initativtager til i samarbejde med positive kræfter i hele landet, med til i Odense at stifte Landsforeningen For Arbejdsskadede LFA.

Fra Slagelse har følgende igennem årene været med i Ledelsen af LFA Poul Olsen – Kurt A. Nissen – Birthe Madsen – Per Christensen – Jeanne Garrdboe og Jeanne Jeppesen.

I 2009 besluttede vi i AVS besluttet at udmelde os af LFA – tiden er løbet fra denne Landsforening som på godt og ondt har virket i 25 år til gavn for de arbejdsskadede, men nu vil vi bruge vores kræfter på vores egen Arbejdsskadeforening AVS.