Takkeskrivelse fra Arbejdsskadeforeningen AVS

Beskæftigelsesministeren var meget klar i sin tale i Folketingets spørgetime onsdag 3.2.16

”Ingen syge borger må arbejdsprøves hvis det er til skade for deres helbred” det gentog ministeren flere gange som svar på spørgsmål fra Finn Sørensen fra Enhedslisten.

TAK til Beskæftigelsesministeren for et klart svar, håber det bliver forstået i alle Jobcentre.

Så hvis en Læge skriver at den arbejdsskadede og sygemeldte borger ikke må udfører det og det arbejde da det vil være til skade for helbredet – må borgeren godt nægte at deltage og Jobcentret skal finde noget andet der ikke er helbredsskadelig og dette uden at borgeren bliver straffet for at sige nej.

Man kan jo omformulere det til: Hvis en arbejdsprøvning eller aktivering vil være skadeligt for sygemeldte borger, så har borgeren pligt til at sige Nej tak.

Mvh. Kurt A. Nissen formand for Arbejdsskadeforeningen AVS