Til Beskæftigelsesudvalget i Folketinget.

 

Det brænder – hvem hjælper Brandmanden ?

I Sjællandske skrives der om Brandmænd der dør af kræft og andre lidelser som Arbejdsskadestyrelsen ikke må anerkende i henhold til loven, samtidigt skriver Bjarne Nigaard chef i Danske Beredskaber at d.d. er sikkerheden så høj for danske brandmænd at ingen bliver syge når alle regler bliver fuldt, det lyder fantastiks godt men arbejdsulykker kan desværre stadigvæk forekomme, men de bliver heldigvis da anerkendt af Arbejdsskadestyrelsen. 

Folketingspolitikerne kan derfor godt vedtage en særlov der gør det muligt for tidligere Brandmænd at få deres lidelser anerkendt som arbejdsbetinget hvis ikke der er andre årsager hertil, nu kommer der jo ikke flere arbejdsbetinget lidelser ifølge Danske Beredskaber så det er begrænset hvor dyrt det kan blive, men de syge Brandmænd fortjener denne anerkendelser, de har sat deres liv og helbred på spil for at redde andre. 

Brandmænd kan rykke hurtigt ud – kan politikerne også dette og gerne mens de syge stadigvæk lever.

Kurt A. Nissen